Tel: 031/810-343 | Kontakt

Korisnička podrška

Postupak Kupovine

Kupac pristaje da se kupnja putem WEBSHOP usluge vrši na način da korisnik kupuje proizvode dostupne putem WEBSHOP usluge kao "Proizvodi" ili "Artikli" na način da ih bira na temelju prikazane slike, identifikacijskog broja i/ili oznake i osnovnog opisa proizvoda.


Slike i dostupnost proizvoda

Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka i sl. PROTEX ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih registrirani korisnik vidi na zaslonu svog monitora. Ukoliko proizvod više nije dostupan na zalihama ili je povučen iz prodaje isto će biti naznačeno odnosno slika proizvoda će biti uklonjena s web stranica.

Naručivanje i kupnja

Narudžba proizvoda se vrši elektronskim putem. Naručivanjem proizvoda korisnik postaje kupac. Klikom na ikonu "Kupi", odabrani proizvod sprema se u virtualnu potrošačku košaricu. U košarici kupac može povećavati broj istog, već kupljenog proizvoda, brisati ili mijenjati odabrane proizvode.

Za nastavak postupka i kupovinu odabranih artikala potrebno je kliknuti na gumb "Produžite na naplatu". Potom se odabire da li kupac želi završiti kupnju kao gost ili se želi registrirati, a nakon toga kupac unosi svoje podatke za račun i za dostavu.

Roba se smatra naručenom u trenutku kada korisnik (kupac) prođe cijeli predviđeni postupak narudžbe (unos kontakt podataka, adrese za isporuku i način plačanja). 
Po završetku postupka narudžbe, na e-mail adresu koju ste pružili kao korisnik (kupac) dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena.
Time je završen postupak kupovine i smatra se da je kupac upoznat sa svojim pravima i obvezama kako su ovdje navedene.

Protex šalje svoje proizvode putem kurirske kuće DPD. Ista će po preuzimanju proizvoda poslati sms kupcu s informacijama o vremenu dostave, također i o alternativnim mogućnostima  dostave koje su: druga adresa isporuke, drugo vrijeme isporuke, osobno preuzimanje u DPD skladištu. Svaki paket ide tri puta na dostavu osivno o dogovoru s kupcem, po prethodnoj najavi kako je opisano.

U slučaju da kupac ne uspije preuzeti svoj proizvodi smatra se je kupac odustao od kupnje a proizvod se vraća pošiljatelju (prodavaču). U tom slučaju kupac je dužan snositi realne troškove transporta paketa, u visini 50-100 HRK ovisno o veličini i težini paketa.
Protex će fakturirati trošak kupcu uz prethodnu najavu telefonom.

Načini plačanja

U koliko je odabran način plačanja "pouzeće", proizvod kreće u proizvodnju idući radni dan a trajanje dostave je 1-3 radna dana uz prethodnu najavu od strane kurirske kuće.
Kupac je dužan preuzeti paket od kurira i platiti iznos sa narudžbe.


Ako kupac odabere način plačanja "virmanom" Protex će kupcu odmah po završetku narudžbe na e-mail poslati podatke za uplatu.
Izrada naručenih proizvoda kreće od trenutka kada uplata bude vidljiva na žiro računu, ili po dostavljenoj potvrdi o uplati. Trajanje dostave je 1-3 radna dana.

Ukoliko PROTEX nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca u roku od 48 (četrdeset osam) sati, ili telefonski ili putem e-mail-a, te ga obavijestiti o navedenom. Kupac ima opciju otkazati naručeni proizvod i zatražiti povrat novca ili zatražiti zamjenski proizvod.

Slanje robe

Nakon što je roba poslana kupcu, PROTEX će putem sms-a obavijestiti kupca o pošiljci putem kurirskog servisa.

Recenzije

10-14 dana nakon kupnje Protex odn. jedan od servisa koji koristi (yotpo) poslati će kupcu e-mail putem kojeg kupac može dati recenziju kupljenog proizvoda.
Protex zadržava pravo koristiti voditi evidenciju o istima radi poboljšanja usluga i proizvoda, te zadržava pravo objavljivati ih kako na svojoj stranici na društvenim mrežama u svrhu promidžbe. Kod objavljivanja se strogo čuvaju osobni podaci kupaca pa se isključivo kod objave na stranici www.perjara.com mogu vidjeti ime i prvo slovo prezimena kupca, a kod dijeljenja na društvenim mrežama se ne pojavljuje niti jedan osobni podatak kupca koji je napisao recenziju.
Protex zadržava pravo obrisati recenziju u koliko je sadržaj pisan kao reklamacija. Reklamacije se podnose pisanim putem.

CIJENE PROIZVODA

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama ("HRK") i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV) sukladno zakonima koji se primjenjuju na području Republike Hrvatske, odnosno gdje PROTEX ima sjedište.

Na kupovinu putem WEBSHOP-a PROTEX može odrediti skupne ili pojedinačne popuste koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje ili radi određenih akcijskih prodaja, odnosno određene vrste, grupe ili kategorije proizvoda. Proizvodi na koje se odnose popusti jasno će se naznačiti uz popust koji se odnosi na taj proizvod.

PROTEX zadržava pravo na promjene cijena proizvoda do trenutka potvrde kupovine.
Potvrdom kupovine korisnici završavaju postupak kupovine putem WEBSHOP usluge. Ugovor o kupoprodaji smatra se sklopljenim u trenutku potvrde narudžbe.
Dostava je besplatna za sve narudžbe iznosa iznad 500,00kuna, a za manje iznose se naplaćuje dostava u iznosu 50,00kn.

Povrat robe i reklamacije

Korisnik ima pravo u roku od 14 (četrnaest) radnih dana od dana primitka proizvoda na reklamaciju kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda ukoliko prilikom preuzimanja robe uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni proizvodi neispravni. PROTEX će, na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, korisniku vratiti sredstva na račun koji je korisnik naveo u samom zahtjevu ili zamijeniti proizvod s novim u roku 30 (trideset) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na adresu navedenu na obrascu za reklamaciju.

Korisnik je dužan najaviti povrat kupljenih proizvoda putem e-maila unosom osobnih podataka i ostalih podataka vezanih uz kupnju.

Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu o kojoj je korisnik obaviješten na obrascu za reklamaciju. Troškove povrata proizvoda snosi korisnik.

Korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni (nekorišteni, bez tragova, mrlja ili sl.).

Ukoliko se nedvojbeno utvrdi da je reklamacija na proizvod neopravdana ili da je do neispravnosti naručenog proizvoda došlo zbog neadekvatnog rukovanja ili uporabe, tada PROTEX nije dužan izvršiti povrat novca ili dostaviti zamjenski proizvod. Reklamirani proizvod bit će vraćen kupcu o njegovom trošku uz pisano objašnjenje razloga neprihvaćanja zahtjeva za povratom ili zamjenom.

Ukoliko je zahtjev za povratom novca ili zamjenom opravdan, PROTEX će snositi trošak ponovnog slanja proizvoda.

Ukoliko je došlo do pogreške prilikom pakiranja naručenih proizvoda te kupac nije dobio naručeni proizvod već neki drugi, dužan je navedeno prijaviti putem e-maila u roku od 7 (sedam) radnih dana. U tom slučaju, korisnik vraća krivo isporučen proizvod na trošak PROTEX-a koji se prema zahtjevu korisnika obvezuje isporučiti naručeni proizvod ili izvršiti povrat novca u roku od 15 (petnaest) dana od dana kada je zaprimio krivo isporučeni proizvod.

Ukoliko korisnik nije dobio naručeni i plaćeni proizvod, dužan je to prijaviti u roku od 7 (sedam) radnih dana od dana predviđenog za isporuku proizvoda i to putem e-maila ili putem kontakata objavljenih na web stranici. PROTEX je u tom roku dužan utvrditi što se dogodilo s reklamiranom pošiljkom, te korisnika obavijestiti o daljnjem rješavanju reklamacije.

 

Svi prigovori i reklamacije podnose se pisano na adresu sjedišta PROTEX-a ili na e-mail adresu  protex@perjara.com

Slanje jastuka i popluna na obnovu

Korisnicima nudimo mogućnost ugovaranja transporta robe koju treba obnoviti a odvija se na slijedeći način:

1. Korisnik putem email-a ili telefonom naruči prikup svojih jastuka/popluna, pri čemu je dužan navesti ime i prezime, adresu i poštanski broj, broj mobilnog telefona i e-mail ako je moguće te navesti količinu paketa

2. Jastuci i popluni koji se šalju trebaju biti odgovarajuče zapakirani da se ne oštete u transportu

3. Trvtka Protex (perjara) ugovaraju prikup paketa s tvrtkom DPD logistics sukladno dogovoru s korisnikom

4. Nakon što paketa budu dostavljeni djelatnici perjare vrše pregled i vaganje robe, te kontaktiraju korisnika radi dogovora oko daljnjih koraka

5. Djelatnici perjare dužni su o svim detaljima dogovorenog posla voditi evidenciju na posebnom radnom listu a korisnik može zatražiti kopiju istog ako želi.

6. Za posebne narudžbe (popluni veći od 200cm širina i/ili dužine) perjara može zatražit uplatu predujma od strane korisnika

7. Nakon što je odrađen dogovoren posao (obnova jastuka/popluna, prekrajanje, nadopuna itd.) djelatnici Perjare kontaktiraju korisnika i dogovara se način i vrijeme isporuke te način plaćanja

8. Trošak transporta u jednom smjeru iznosi 50,00 kuna ( mali paket), 70,00 kn ( srednji paket), 100 kn ( veliki paket), a fakturira se korisniku na ukupnom računu za dogovorene usluge.

Ako poslanu robu nije moguće obnoviti (previše istrošeno perje, perje miješano s spužvom, perje loše kvalitete npr. kokošje perje ili sjeckano pileće perje itd.) korisnik može zatražiti povrat poslane robe ili saniranje odn. bacanje ili uništavanje poslane robe. U tom slučaju korisnik je dužan snositi transport robe u jednom ili oba smjera prema poslanoj fakturi.

U koliko korisnik želi dostaviti robu na drugi način svakako je potrebno dostavu dogovoriti na sjedište u Đakovu, Zagrebačka 7.

Za pakete koji su poslani običnom poštom tvrtka Protex će korisniku fakturirati dodatnih 30,00 kuna zbog odlaska po paket u poštanski ured.

Sva sve sporove nadležan je Općinski sud u Đakovu.