Starim, prljavim i prašnjavim jastucima je odzvonilo!
Čišćenje i dezinfekcija perja Vašem će snu dati zasluženu dimenziju.

 Da bi Vam bilo jasnije, evo i objašnjenja cijelog procesa koji će Vam pomoći da ponovo zavolite svoj krevet ......

 1. Čišćenje
Stari jastuci i jorgani se otvaraju, te se perje istresa u naše postrojenje. Sirovina odlazi u perilicu, gdje se pere sa puno vode i posebnim sredstvom za pranje, čime ga se oslobađa od grube prljavštine. 

 2. Sušenje
Velika sušilica pri 130C uništava sve mikroorganizme, a stalnim okretanjem i ventilacijom iz perja se izdvaja nakupljena prašina. Posebni senzori mjere postotak vlažnosti i osiguravaju da se perje ne presuši,  jer u tom slučaju brzo dolazi do lomljenja i propadanja perja. Perje opet dobiva svoj prvotni volumen.

3. Sortiranje
Nakon toga se istrošeno perje sortira, slomljene stapke i otpad kojem nije mjesto u jastuku ili pokrivaču se odvaja i odbacuje. Istovremeno se perje izlaže UV zrakama, čime se uklanjaju i zadnji preostali mikroorganizmi.

4. Punjenje
Sada je očišćeno perje spremno za njegovu konačnu destinaciju, jastuke i jorgane koji su u međuvremenu sašiveni prema Vašim željama. Koliko će jastuk ili pokrivač biti napunjeni određujete Vi sami nakon što se posavjetujete sa našim stručnim osobljem. Standardno punjenje za jastuke od domaćeg perja je 1.000-1300 gr. za jastuk 60x80cm , a 1.200-2500 gr. za pokrivač 140x200cm.

 

Nakon ovog profesionalnog postupka sada je na Vama da se prepustite užitku noćnog odmora u čistom i toplom perju!

Mnogi odmah pomisle..."To je sigurno skupo!" 
Međutim činjenice govore potpuno suprotno. Pranje vašeg starog perja uključujući pomno sortiranje dobrog od lošeg platiti ćete svega 15 kn/kg, a jastučnicu 60x80cm od prvoklasnog inleta stoji 50,- kuna, tako da Vas jastuk 60x80cm košta ukupno cca. 80,- kuna, a poplun oko 350,- kuna što se apsolutno isplati.

Podrazumijeva se da svatko dobije svoje perje. Iz samih tehničkih razloga nije moguće da se perje izmiješa, jer idući korak ne može započeti dok prethodni nije završen. Uz to, naše osoblje strogo vodi računa o tome da se perje ne zamijeni, svaki donešeni komad dobije oznaku sa rednim brojem, tako da uvijek znamo koji jastuk pripada kojem radnom nalogu.